Hjem > Nyheder > Indhold

Kinesisk tekultur

Dec 12, 2017

Fortop tea culture.jpg

Tekultur er en del af den kinesiske traditionelle kultur, og også en vigtig bro, der forbinder kinesisk vulgær kultur og populær kultur. I den kinesiske kultur er "poesi og maleri, spiritus og te" litterære sysler af lærde, mens "brænde, ris, madolie, salt, sojabønnsås, eddike og te" er daglige fornødenheder af offentligheden. Te er det eneste kryds af populærkultur og raffineret kultur. Et lille teblad indeholder mange kulturelle faktorer.

Tekultur kan siges en ydre manifestation af kinesisk traditionel kultur. I oldtiden er der et gammelt udtryk for "at realisere sandheden eller filosofiske teorier ved te-smagning". Tekultur er indbyrdes forbundet med "Confucianism, Buddhism and Taoism", som er kernen i den kinesiske traditionelle kultur. Alle disse kerner er uløseligt forbundet med tekultur. Konfucianisme forbinder med tekultur i moderation, som konfucianismen forfølger, mens "harmoni" er det mest almindelige koncept i tefilosofien. Taoismen har ligheden med tekultur i naturen. Lao Tse sagde: "Tao-vejen følger naturen", mens te-vinsmagning også understreger på ligegyldighed for berømmelse eller gevinst, behold den oprindelige smag og smag. Forholdet mellem te og buddhisme er tættere, "buddhisme og te har samme smag". Begge er centreret om at smake den nuværende og pludselige oplysning. Således kan man sige, at vi smager kinesisk kultur, når vi drikker te.

Mange kinesiske digtere foretrækker te, te er et vigtigt link med følelser. "Mange digtere er te drikker siden de gamle tider." Su Shi skrev ikke kun mange digte om te, men sendte også god te til sine venner. Lu Du er mesteren skriftligt digte om te. I den gamle kultur er te taget som bærer af digte og malerier, der er tæt forbundet med te. Folk har brug for et poetisk liv.

Tekultur er kontinuerligt arvet i Kina. Te blev skrevet i litteraturen så tidligt som Shen Nong smagte hundrede urter. Det blev brugt som medicin på det tidspunkt og derefter konstant udviklet i konstant og te ceremoni. "Te ceremoni" blev dannet i Tang-dynastiet, da Lu Yu begyndte at skrive te ceremoni for at lave en beskrivelse af teets historie og funktioner. I landbrugsalderen er te det high-end produkt i international handel. For eksempel er en meget vigtig handelsrute i det antikke Kina kendt som "den gamle tehestvej", der forbinder Kina med Vestasien, Centralasien, Centralasien eller endda Europa.

I moderne tid ændrer kinesisk livsstil sig betydeligt, og form og indhold af tekulturen er også mere rigeligt. Unge mennesker som at drikke Hong Kong-stil mælk te, samt Taiwan perle mælk te, som er kontinuitet for traditionel kinesisk kultur, en ny kultur dukkede op, er udvinding processen af teekstrakt også i stigende grad blødt. For eksempel anvendes te polyphenol og andre aktive ingredienser ekstraheret fra te til kosmetik, sundhedspleje produkter og grønne fodertilsætningsstoffer.

Forskerne er ikke skabere af tekultur, enhver af os, der drikker te, skaber kinesisk tekultur. Te drikker er en sund livsstil bør fremmes, hvilket gør folk rolige, lindrer angst i det moderne samfund. Te gør det muligt at holde roen, når den står over for menneskers liv.