Hjem > Viden > Indhold

Hvor kommer solsikkefrø?

Sep 30, 2018
Bakery Grade Sunflower Seed Kernel

Solsikkefrø er frugterne af solsikker. Solsikke tilhører slægten Asteraceae. Det er en årlig urt. Alias solsikke, også kendt som Passiflora, Zhangju, Yingyanghua i gamle kinesiske bøger, kaldes solblomst i Europa, og nogle lande hedder solgræs, slå lotus, morgensol og så videre. Solsikke er hjemmehørende i den sydvestlige del af Nordamerika. Det er en vild art, der er dyrket og set over hele verden. Det blev introduceret til Europa i begyndelsen af det 16. århundrede.

Kina har dyrket solsikke i mindst fire hundrede år. I de sidste to årtier har solsikkefrøproduktionen udviklet sig hurtigt. Verdens solsikkefrøproduktion er blevet en vigtig olie efter sojabønne, og den dyrkes bredt i Kina.

Der er forskellige navne på navnene på solsikkefrø. For eksempel kaldte Anhui Lingbi solsikkefrø som lotusfrø. Det kan være, at solsikker ændres med solen, og deres form er meget lig med lotus. I mongolsk kaldes den "naren blomst", der betyder sol blomst. Mange mongolske landsmænds navne er taget som "Nen Ren Hua".