Hjem > Viden > Indhold

Fordelene ved et rødt hindbær pulver ekstrakt

Dec 07, 2017

Der er mange fordele ved at forbruge en rød hindbær ekstrakt med jævne mellemrum. Et ekstrakt fra røde hindbær giver en stærkt koncentreret kilde til de bioaktive ingredienser, der er indeholdt i røde hindbær.

 

Røde hindbær er troede at være hjemmehørende i Europa, men dyrkes nu over hele verden. Røde hindbær er den højeste kendte kilde til ellaginsyre, som er en stærk polyphenolantioxidant. Røde hindbær indeholder også en række andre flavonoider.

Red-Raspberry-Juice-Powder-Raspberry-Freeze-Dried.jpg

Fordele ved Red Raspberry Extract:

Red Raspberry Benefit 1: Antimikrobielle effekter.

Ellaginsyre har vist sig at have kraftige effekter i at ødelægge bakterier in vitro. Det betyder, at det også kan have gavnlige virkninger ved at ødelægge bakterier in vivo (i kroppen).

 

Red Raspberry Benefit 2: Forebygger oxidativ DNA skade

Da DNA-skade er en forudsætning for kræftdannelse i kroppen, kan forbindelser, som reducerer denne skade, også reducere risikoen for kræft. Det antages, at ellaginsyre også øger DNA-reparation i celler.

 

Red Raspberry Benefit 3: Inhiberer kræftcelleproliferation og tumordannelse.

 

En undersøgelse offentliggjort i 'Phytochemistry' i 2007 viste, at et ekstrakt fra rød hindbær kan hæmme spredning af kræftceller.

 

En anden undersøgelse, der blev offentliggjort i 'Cancer Prevention Research' i 2010, viste, at supplerende med en rød hindbærekstrakt kan undertrykke brysttummers forekomst, volumen og multiplicitet. Det kan også undertrykke de enzymer, der er involveret i kræftfremkaldende tidlige fase.

Forskning har også vist, at ellaginsyre kan fremkalde "apoptose" (celledød) af humane leukæmiceller.

 

Red hindbær fordel 4: Har kraftige antiinflammatoriske virkninger.

 

Forskere ved San Diego Medical Center har fundet ud af, at ellaginsyre har stærke antiinflammatoriske virkninger hos rotter. Mere forskning skal udføres, især med mennesker, men disse resultater er ikke desto mindre positive.

 

Red hindbær fordel 5: Reducerer aterosklerose udvikling og hjertesygdomsrisiko.

 

Det ser ud til, at ellaginsyre har evnen til at inhibere oxidationen og optagelsen af ​​LDL-cholesterol i blodkarets endotelvæg. Denne mekanisme er en del af processen for atherosklerose (fortykkelse af arterievæggene) og fører til hjertesygdom.

 

Derfor kan supplerende med en rød hindbær ekstrakt reducere risikoen for hjertesygdomme betydeligt.

 

Rød hindbær fordel 6: Kan hjælpe med at holde blodsukkeret stabilt og klare højt blodtryk.

 

Forskere i Brasilien har opdaget, at ellaginsyre fra bær viser godt potentiale til styring af højt blodsukker og højt blodtryk, der er forbundet med type 2 diabetes. Yderligere forskning skal udføres, men på dette stadium ser det lovende ud.

 

Red hindbær fordel 7: Kan reducere leverskade

 

Forskere i Korea har opdaget, at ellaginsyre kan reducere leverskade ved at hæmme produktionen af ​​reaktive iltarter ved hjælp af mitokondrier ("motorrum" af celler) i levercellerne.

 

Resultaterne demonstrerer Ellaginsyre's kraftige anti-oxidant egenskaber.

 

Samlet set er der så mange fordele ved at bruge et ekstrakt fra rød hindbær med jævne mellemrum, der gør det til et værdifuldt supplement til at tilføje til din kost.