Hjem > Viden > Indhold

Miljøeffekter af konserves

Dec 02, 2019

Fra konserverede valnødder til dåse Escargot - sig hvad du vil, men du kan ikke argumentere med det faktum, at dåse fødevarer er her for at blive. Vi har accepteret konservesfoder som en del af vores moderne livsstil uden at overveje deres effekter på miljøet og vores velvære. Den følgende artikel vil diskutere fordele og ulemper ved denne moderne bekvemmelighed.

Fordele

Folk er ikke klar over det i starten, men konserverede fødevarer har fordele ud over at servere praktiske funktioner i de tidspunkter, hvor der ikke er tid til at lave mad, eller når du camperer.

For det første er det med de nye, tyndere materialer, der bruges til dåser, større energibesparelse. I ældre dage var dåser 40% tykkere og ganske heftigere, hvilket betyder, at den forbrugte energi var mindst 40% større end den er i dag. Ikke desto mindre vil du argumentere for, at de anvendte materialer bliver nødt til at miner og forarbejdes, hvilket vil forbruge store mængder energi. Heldigvis for os, miljøvenlige individer, kan genanvendelse af kun et aluminium omsætte til energibesparelser på 95%, mens genanvendte stål dåser sparer mindst 60% energi. I sidste ende, jo mere du genbruger dåser, jo større bliver dit bidrag til energibesparelse.

Derudover er dåser mere bæredygtige i det lange løb end andre emballagetyper. For eksempel har papiremballage en større chance for forurening, da den let kan beskadiges - for ikke at nævne de træer, der er nødvendige til papiret. Et andet afgørende punkt er, at konservesprocessen sikrer, at skadelige mikroorganismer udryddes, før dåsen er tæt forseglet. Når mikroorganismer er forseglet, kan de ikke komme ind i indholdet og dermed beskytte forbrugerne mod madforgiftning. Det er klart, at det er under antagelsen, at sikkerhedsforholdsregler som at holde sig til udløbsdatoen følges.

Professionelle ernæringseksperter oplyser, at konserverede fødevarer er lige så næringsrige som frosne eller friske produkter. Faktisk ulig med de fleste friske fødevarer, der er plukket inden de er modnet - for at tage højde for rejseperioden til markederne, fremstilles dåse mad typisk af modne frugter og grøntsager, som er bedre kilder til næringsstoffer end deres umodne ækvivalenter. Du skal også være opmærksom på, at det kulstofaftryk, der er efterladt ved håndtering og opbevaring af frosne og friske fødevarer, før de når forbrugernes borde, er betydelig. Kontrast det nu med dåse mad. Så snart dåserne er pakket, kræver de ingen energi ud over det rum, de besætter på hylderne.

mangler

Bestemt mad har bestemt også deres mangler. Ernæringseksperter peger på den betydelige reduktion af mineraler og vitaminer, der er følsomme over for varme - som ødelægges under konservesprocessen. C-vitamin og folsyre er to vigtige næringsstoffer, der går tabt på denne måde.

For det andet kan mængden af ​​natrium, sukker og andre konserveringsmidler være sundhedsskadelig. For at modvirke det, skal du læse etiketterne og vælge mad med lavt sukker og lavt salt.

På trods af dette opvejer fordelene ved konserverede fødevarer for dagens travle livsstil langt deres mangler. Så sørg for, at din spisekammer er fyldt med en række essentielle ting fra konserverede tomater til ferskenskiver. Husk endvidere at gøre din smule for miljøet ved at genbruge dine brugte dåser!