Hjem > Viden > Indhold

Er dåse fisk sunde?

Sep 03, 2019

Fisk er rig på ernæring, ikke kun fordi proteinindholdet er højt, let at fordøje, indeholder B-vitaminer og calcium, zink, selen, jod og andre mineraler, men også fordi fedtet er rig på omega 3-fedtsyrer, hvilket er gavnligt for at forhindre hjerte-kar-og cerebrovaskulære sygdomme og fremme intellektuel udvikling. Dog ændrer ernæringsværdien af fisk, hvis den er dåse?

Fisk er rig på proteiner og forskellige næringsstoffer, meget lav syreindhold, især let at avle bakterier, så gør konserves ved 115 - 121 ℃ høj temperatur og højtrykssterilisering. Sådanne høje temperaturer har lille virkning på protein, men får mange B-vitaminer i det til at gå tabt. Derfor kan indholdet af B1-vitamin B1 reduceres til ca. halvdelen af frisk fisk, når langtidslagring reduceres yderligere.

Imidlertid har enhver ulempe sin fordel. Høj temperatur og højtryksvarme gør knoglerne bløde og sprøde, så kalket i dem opløses i store mængder. Som et resultat steg mængden af calcium i dåse fisk med mere end 10 gange sammenlignet med frisk fisk, og der var intet tab af jern, zink, jod, selen og andre mineraler. Så det at spise dåse fisk giver mening for mineraltilskud.

Hermetiserede fisk kan vare op til 24 måneder, hvilket mange forbrugere antager skyldes, at det indeholder konserveringsmidler. Ikke rigtig. Hermetisk mad er en vigtig fødevareforarbejdningsmetode, der er at lægge råmaterialet i en lukket beholder efter udstødning, ved høj temperaturbehandling, dræbe forskellige mikroorganismer og bakterier, ødelægge aktiviteten af enzymer, forhindre ekstern forurening og ilt for at holde madstabil og spiselig i lang tid. Som et resultat er de fleste dåse fisk fri for konserveringsmidler, og forbrugerne kan sikkert spise dem.

Men når du spiser dåse fisk, skal du være forsigtig med ikke at spise mere end to dåser om ugen (hver indeholder ca. 225 gram fisk); Blandt dem havde stegt og røget fisk bedre ikke mere end 1 dåse; Gravide kvinder, ammende mødre og små børn bør ikke spise så meget som muligt. Mennesker, der kan lide at spise dåse fisk, skal være opmærksomme på en afbalanceret diæt, spise mere friske grøntsager, frugter, bønner og yams, forbedre antiforurensningsevnen, således at langtidsforbrug af store mængder dåse fisk kan have uheldige virkninger på sundhed. Når du spiser dåse fisk, skal du passe på ikke at spise mere end to kasser om ugen.